laupäev, 6. august 2011

Peekoni-seenepirukas 1

Nädal tagasi sai külla mindud ametlikule esmavisiidile beebi L. juurde. Kaasa sai tehtud ilus seenepirukas millest kuskil on kindlasti lahedamad pildid kui see mis siin kõrval praegu olema saab.. Pirukas ise oli tsipa soolasem kui vaja oleks olnud kuid härradele tundus viina kõrvale nagu sobivat. Ilmselt sai saatuslikuks see, et leotasin seeni liiga lühikest aega enne piruka küpsetamist... järgmine kord olen jällegi targem. PS. Kasutasin 28 cm läbimõõduga pirukavormi.

400 g soolast muretaigent
400 g soolvees kukeseeni (leotatud)
100 g peekoniviile
150 g riivjuustu
150 ml rõõska koort (10%)
3 muna
Peterselli
Musta pipart








Rulli taigen lahti ning vooderda pirukavormi põhi ning küljed. Küpseta 200 kraadi juures 12 minutit. Haki peekon väikesteks tükkideks ning puista küpsetatud pirukapõhjale, lisa seened. Klopi lahti munad, lisa koor ning riivjuust ja kalla pirukale. Puista pele peterselli ning musta pipart. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar