kolmapäev, 24. august 2011

Lihapallid tomatikasmes

Seda Karlsson sööks! Minu jaoks on läbi raamatute ja filmide jäänud mulje, et see toit on üks ameerika-itaalia perekondade põhiline pühapäevane peretoit. Tegemist selle toidu lihtsama ja kiirema  versiooniga, kuid õnneks maitse ei kannata kohe kuidagi. Retsept pärit Nigella uuest raamatust kuid väikeste muudatustega, et sobida meie maitsega :) Serveerida võib nii pasta kui ka riisiga ning kogus on piisavalt suur, et kaks-kolm inimest saab lausa 2 söögikorda sellest portsust ehk siis suurepärane toit kui on teada, et järgmine päev on kiire õhtu.

Tomatikaste:
2 spl õli küüslauguga
1 sibul
800 g purustatud tomateid
500 ml vett
Soola, pipart
1 spl kuivatatud tüümiani
Lihapallid:
450 g kalkunihakkliha
2 spl riivitud sibulat
0,5 tl soola
1 tl kuivatatud tüümiani
1 muna
3 spl riivisaia
3 spl riivitud parmesani

Kuumuta potipõhjas õli ning prae sibul. Vala potti tomatikonserv ning vesi ning maitsesta. Lase nõrgal tulel keeda seni kuni valmistad lihapalle.  Lihapallide jaoks sega kõik ained kausis ning veereta segust väikesed pallid. Valmis pallid tõsta ootele lauale asetatud küpsetuspaberi peale. Nii saab ka paremini jälgida, et pallid oleks enamvähem ühesuurused (vähemalt minul oleks mõned kindlasti mitmekordse vahega ;) ) Saab umbes 40 väikest lihapalli. Tõsta pallid 2 teelusika abiga tomatikastmesse. Lase kaane all lihapallidel valmida umbes 30-40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar