kolmapäev, 5. september 2012

Kartulivorm

Suhteliselt lihtsalt valmistatav ning paljude toidude kõrvale sobiv vormiroog. Valmistamine on küll veidi mäkerdamist, kuna kasutusele läheb ka köögikombain ja ma olen vist korduvalt siin blogis virisenud, et mulle üldse ei meeldi seda hiljem puhastada. Mulle meeldivad sellised toidud, mis valmivad ühes potis ning mustaks saavad lisaks potile veel vaid nuga ja lõikelaud :)  Kartulivormi maitset annab muuta lihtsalt kasutades erinevaid ürte.


2 kg kartuleid
3 muna
200 ml rõõska koort (35%)
200 g riivitud juustu
2 spl rosmariini
Soola, pipart









Riivi kooritud kartulid jämedalt. Klopi lahti munad ning lisa rõõsk koor ja riivitud juust ja rosmariin. Sega hulka riivitud kartulid ning maitseta soola ja piparaga. Kalla ahjuvormi ning küpseta 220 kraadi juures fooliumiga kaetult 1h. Eemalda foolium ning küpseta veel 10 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar