kolmapäev, 5. september 2012

M'hanncha-Maroko ussikook

No väga laheda nimega kook ning näeb ahjust välja tulles väga lahe välja. Ja selle tegemine on ka väga omapärane. Nüüd olulise juurde: Maitse. No kui kondenspiimale lisada palju mett ja suhkrut siis saab umbes sama magusa ja rammusa asja. (ok ok kerge liialdus) Tõenäoliselt jaguks sellest koogist vähemalt 30le inimesele kange musta kohvi kõrvale. Kindlasti ei ütle ma, et maitse oleks halb olnud. Ma olen alati suur mandliküpsetiste fänn olnud aga siin tuleks lihtsa eestlase maitsele lihtsalt vängust maha tuunida. Mul on kindel idee seda ussindust veel kunagi proovida aga siis teistsuguse täidisega.

400 g filotaigent
võid
jahvatatud mandleid
hakitud pistaatsiapähkleid
tuhksuhkurt










Küpsetise valmistamiseks on vajalik suur vaba pind (terve suur söögilaud näiteks) Aseta filotaigna lehed lauale üksteise kõrvale ritta nii, et lühem ots on enda poole ning taignalehed kattuvad veidi eelmise lehega ning kuskil ei ole vahesid. (rullides peab jääma üks ühtlane pikk rull)  Sega kokku kõik täidise koostisosad. Pintselda sulatatud võiga kokku taignalehtede ääred ning "kinnituskohad" kahe lehe vahel. Pane täidis umbes 10 cm kõrgusele alumisest äärest ning jäta ka "toru" mõlmead külgmised ääred vähemalt 10 cm jagu ilma täidiseta. Rulli taigen pikaks vorstiks täidise ümber. Kergi taignavorstist üks suur uss :) Vt pilti. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit. Täidis võib küpsemise ajal veidi välja tulla, lõika need enne serveerimist terava noaga ära. Puista üle tuhksuhkruga. Serveeri väikeste tükkidena :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar