pühapäev, 3. juuli 2011

Shokolaadiküpsised

Käisin eelmine nädal Londonis kuid "suur shoppamine 2011" tuuri kõrvalt ei jäänud enam jaksu külastada Hummingbird Bakeryt. On põhjust jälle tagasi minna muidugi.... Lohutuseks sai tehtud suur hunnik shokolaadiküpsiseid nende esimeset kokaraamatust. Päris mõnusad tulid, kuigi eelistan ise tavaliselt veidi kohevamaid ning pehmemaid küpsiseid. Lauale jätkus neid vaid paariks päevaks kuigi tegelikult valmis kogusest umbes 24 küpsist.

200 g soolata võid
250 g heledat muscovado suhkurt
2 muna
400 g jahu
2,5 tl soodat
0,5 tl soola
1 tl vanillisuhkurt
200 g hakitud tumedat shokolaadi







Vahusta toasoe või ning suhkur heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel jahu, sooda, sool ning vanillisuhkur ning lisa võisegule. Haki shokolaad väikesteks tükkideks ning sega viimasena taignasse. Aseta ühele küpsetusplaadile mitte rohkem kui 6 küpsist  (vajuvad laiaks) ning küpseta 170 kraadi juures 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar