pühapäev, 31. juuli 2011

Värske hapukurk

Kuna eelmise aasta hapukurkidega on lõpp peal ning palaval suvepäeval on värske soolakurk ikka väga mõnus külmikust võtta, sai ette võetud minu elu esimene soolakurgitegu. Tulemus ületas kõik ootused.. mõnusad krõmpsud ning minu jaoks just selle õige maitsega. 2 kg kurke kadus purgist 5 päevaga :) Uued kurgid ootavad köögis pesu igal juhul.. PS. Kuigi palju on juttu, et värskeid hapukurke tuleb teha külma veega sest muidu ei ole kurgid krõmpsud.... siis seda juttu mina ei usu!

2 kg väikeseid kurke
5 küüslauguküünt
peotäis mustsõstralehti
peotäis tillivarsi
2 l vett
5 spl soola
1 tl suhkurt














Pese kurgid ning lõika ära otsad. Aseta purgipõhja mustsõstralehed, küüslauguküüned ja tillivarred. Lao kurgid tihedalt purki. Kuumuta potis vesi ning lisa sool ja suhkur. Kuumuta kuni sool ja suhkur on lahustunud ning vala kurkidele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar