laupäev, 17. detsember 2011

Gruusia pähklikook

Kõige keerulisem oli sellele õhtusöögile sobivat magustoitu leida. Õnneks on internet ikka imeline... tänud neiu Nadjale. Kui nüüd jällegi ausaks minna, siis visuaalselt ei ole see kook eriti emotsioone tekitav, koostisosades ei ole midagi põnevat ja ka esimesel õhtul süües tundus kuidagi tavaline.. Kui nüüd aga jätta kook seisma ööks külmkappi.... siis juhtub temaga midagi imelist. Järgmisel hommikul kohvi kõrvale... super. PS! Linnalapsele, nagu mina, õõvastavalt kollane taigen.. maamunad või nii... linnakanad on valged...

200 g võid
350 g jahu
1 dl suhkurt
2 spl hapukoort
3 munakollast
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
3 munavalget
1.5 dl suhkurt
2 tl jahvatatud kreeka pähkleid
Kate:
1 dl hapukoort
3 spl kakaopulbrit
2 spl suhkrut


Sega toasoe või suhkruga lisa munakollased. Sega jahu ja küpsetuspulber. Lisa võisegule ja näpi ühtlaseks massiks. Pange külmikusse vähemalt 20ks minutiks. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ning sega õrnalt sisse jahvatatud kreeka pähklid. Jaga taigen pooleks ning rulli üks 24 cm läbimõõduga kettaks. Pane lahtikäiva koogivormi (24cm) põhja küpsetuspaber ning aseta taignaketas sellele. Sellele peale tõsta lusikaga pool munavalge segust. Jaga ülejäänud taigen kaheks ning rulli mõlemad 24 cm läbimõõduga ketasteks. Aseta üks neist vormi ning kata ülejäänud munavalgevahuga. Kõige lõpuks peale viimane taignaketas. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Lase vormis jahtuda. Sega omavahel hapukoor, kakaopulber ning suhkur ning vala koogile. 

1 kommentaar:

  1. jummeljammel, ma küll ei mäletanud, et see kook sihukest neoonikarva oli.
    aga tõsijutt, et järgmisel päeval oli hoopis parem. ehkki see hapukooremögin oleks võinud igal juhul vabalt olemata olla.

    VastaKustuta