reede, 30. detsember 2011

Meekook

Tegemist Heleni ema vene sõbranna retseptiga... vähemalt midagi sellist jäi mulle meelde. Magus värk ning nagu pärast välja tuli siis toimib ka kasside maitsemeeltele.
PS. Taigna plaadile saamine nõuab rahulikku meeleolu... mõnel närvilisemal päeval võib katse lõppeda lusika lendamisega üle köögi.  Asi lihtsalt suhteliselt kleepuv.

3 muna
2 dl suhkurt
60 g toasooja võid
2 spl mett
1 spl viina
0,5 tl soodat
6 dl jahu
800 g kondenspiima
400 g võid





Sega munad, suhkur, või, mesi, viin ja sooda. Kuumuta veevannil kuni segu on pehme ja õhuline. Võta tulelt ning lisa 6 dl jahu. Jaota kogus 3-4ks (oleneb kas tahad 6 või 8 kihti) ning kata ühe osaga üks suur ahjuplaat. Küpseta kõik plaadid 200 kraadi juures kuldseks ning lõika servad enamvähem otseks, poolita lehed ning lase jahtuda. Jäta lõigatud servad alles ning kasuta nende puru pärast koogi kaunistamiseks.
Vahusta omavahel kondentspiim ning toasoe või ning aseta taignakihtide vahele. Lase koogil vähemalt 24h külmkapis seista.

1 kommentaar:

  1. See on jälle üks selliseid kooke, mis läheb seistes paremaks. Mäletan mingist ammusest koogiteost, et neljandal-viiendal päeval oli kohe väga hea juba. Ja kui ainult oma perele teha, siis jätkub seda kindlasti pikaks ajaks ka, hirmmagus nagu ta on... no kui kass just jaole ei saa muidugi.

    VastaKustuta