reede, 13. jaanuar 2012

Cheddar Gougères

Kas pole mitte peen nimi juustupallile... igal juhul tuli eelmisel nädalal loosikübarast Prantsuse köök ning väikestviisi oli see ka meie aastavahetuse ürituse teemaks.  Mõnusad juustused küpsetised.. nõuavad küll veidi nikerdamist aga tulemus on vaeva väärt. Muide! Tegin 2 erinevat kogust ning teise segasin kokku köögikombainis. Esimene versioon, ehk siis käsitsi segatud oli ikka kordades parem. Teised ei kerkinud üldesgi nii hästi... lõhkusin taigna

115 g soolata võid
240 ml vett
0,5 tl soola
130 g jahu
4 suurt muna
120 g riivitud cheddar juustu











Sulata suures potis või ning lisa vesi ja sool. Lase keema tõusta. Tõsta tulelt ning lisa vispeldades juurde jahu kuni oled saanud sileda taigna. Lase taignal veidi jahtuda. Klopi ükshaaval sisse munad ning lisa lõpuks riivitud juust. Tõsta jäätisekulbi ning teelusikaga vormides ahjuplaadile väikesed pallid. (2 plaaditäit) Küpseta 220 kraadi juures 28 minutit, poole peal tõsta plaadid ahjus ringi, et saada võimalikult ühtlane tulemus. Võta plaadid ahjust ning torka iga väikese kukli alla väike auk ning aseta plaadile tagasi. Küpseta 200 kraadi juures veel 8 minutit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar