reede, 13. jaanuar 2012

Jaapanipärane pastasalat

Tegelikult on päris raske saada autentseid toite kui ei ole väga palju vaba aega, et uurida ja puurida retsepte ning otsida erinevadi koostisosi mööda linna. Erinevad jaapani pastaroad olid küll üpris ahvatlevad kuid alati oli seal vähemalt 2 sellist "üliolulist" maitsetaime või koostisosa ilma milleta ei oleks see toit "see õige." Leidsin ühe suhteliselt lihtsa pastasalati, maitse oli veidi teistmoodi aga suhteliselt mitteinspireeriv, järgmine päev katsetasin kastmega veidi rohkem ning tulemus oli palju parem (mirin+sisse riivitud ingver+seesamiõli) siin kohal luban edaspidi rohkem oma sisetunnet usaldada, isegi kui on tegemist mingi rahvusköögiga mida ma nii hästi ei tunne. Armastan küll puhtaid maitseid, aga maitsetud asjad on lihtsalt igavad.


400 g munanuudleid
4 muna
2 spl riisiveini (mirin)
1 tl soola
250 g sinki
3 suurt porgandit
1 pikk kurk
5 spl seesamiõli
2 spl riisiäädikat
1 spl suhkrut
Roheline sibul


Keeda nuudlid ning lase jahtuda ning kuivada. Klopi munad lahti ning lisa sool ning riisivein. Prae kahes osas õhukesed omletid ning lase jahtuda. Keera rulli ning lõika viilud. Lõika singist, kurgist ja porgandist tikud. Aseta taldrikutele pasta ning sink, kurk ja porgandid. Sega omavahel õli, riisiäädikas ning suhkur. Piserda üle kastmega ning puista peale rohelist sibulat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar