teisipäev, 17. jaanuar 2012

Juustusuflee

No kui päris hästi järele mõelda, siis see toit oleks pidanud olema meie prantsuse õhtusöögil. Aga kuna retsept oli Silver Spoonist siis ilmselgelt võis seda ka itaaliapärase õhtusöögi eelroaks valmistada. Tegemist oli minu esimse sufleekogemusega ja tulemusega võib täiesti rahule jääda. Tõsi, paarist vormist tuli segu välja aga noh, ega see maitset ei rikkunud ;)  Antud kogused 6'le väikesele vormile.

25 g võid
40 g jahu
500 g piima
soola, pipart, muskaatpähklit
200 g emmentali juustu
4 muna
20 g võid
3 spl riivsaia







Sulata potis või ning lisa pidevalt segades jahu. Vala pidevalt vispliga segades juurde piim, maitsesta ning lase vähemalt 20 minutit madalal tulel keeda. Tõsta tulelt ning vala kuumakindlasse kaussi. Riivi juust ning tõsta kastmega kauss keeva veega poti peale. Vett peaks olema nii palju, et kausi alaosa päris vette ei ulatu. Tõsta kaussi riivjuust ja sega seni kuni juust on sulanud. Jahuta segu. Eralda munavalged kollastest ning sega munakollased ükshaaval juustumassi sisse. Vahusta munavalged ning sega õrnalt ülejäänud seguga.  Määri vormid võiga ning puista üle riivsaiaga. Tõsta jahtunud segu vormidesse. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, seejärel alanda kuumust 180 kraadini ning küpseta veel 5 minutit.

2 kommentaari:

  1. eeee.... aga munad? mida ma nii meisterlikult valgeks ja kollaseks eraldasin :) tahtsid maha vaikida jah!
    aga muidu kommentaariks, et vot see oli üks hea asi. kohe tõsiselt. ja minu arust oli jahtunult parem kui otse ahjust. seda kõigepealt seetõttu, et niimoodi ei oleks ma keelt ära kõrvetanud, aga ka juustu maitse tuli hiljem paremini välja.
    ooh ja siis veel üks õiendus siia - 7 pisikest vormi tuli sellest kogusest, mitte 6. isegi 8 pigistaks äkki välja, siis ei läheks üle ääre ka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. väga vabandan! tulebki välja, et see läks kirjutamise ajaks täiesti meelest.. vot ise ei teinud seda ja kohe meelest läinud... AA in full swing...

      Kustuta