teisipäev, 17. jaanuar 2012

Vaarika semifreddo

Retsept Silver Spoonist.. aga no mis kogused?!?! Nagu tundmatute asjadega ikka järgisin esimene kord suhteliselt täpselt retsepti. No järgmine kord vähendan kogust vähemalt poole võrra. Siis peaks olema nii palju, et ühel õhtusöögil jõuaks ära süüa ja ei ole enam seda, et suur potsik semifreddot meeleheitlikult mind garaazist hüüab! Ja iga päev seda süüa küll ei saa, sest selles portsus on ikka mustmiljon kalorit :) Hea oli igal juhul. Enne külmutamist, külmutatuna, sulanuna... nämm..

6 muna
250 g suhkurt
800 ml rõõska koort (35%)
350 g vaarikaid











Vahusta munad ja suhkur vesivannil kuni segu pakseneb. Tõsta kauss veevannist välja ning jätka vahustamist, kuni segu on jahtunud. Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks. Purusta vaarikad. Sega kõik ettevaatlikult omavahel kokku ning vala kilega vooderdatud vormidesse. Lase üleöö sügavkülmas olla ning võta umbes 15 minutit enne serveerimist külmast, et oleks parem tükke lõigata.

5 kommentaari:

  1. Jaa, see oli tõesti hea. Huvitav, kas sidruniga annaks seda teha...

    VastaKustuta
  2. Kindlasti annab... mõtle kui oleks veel väiksed laimi ja sidruni tükikesed.... krt kell on hommikul kl 8 praegu ja jäätise isu tuleb.

    VastaKustuta
  3. annab jah! ma küll tükikestega ei viitsinud mässata ja surasin niisama sidrunimahla sisse. natuke olin mures ka, et äkki jääb vedel või miskit. aga väga hea jäi. minu, kui hapuhullu sõnu võib siinkohal ka väheke objektiivsem herr abikaasa kinnitada.
    nüüd võiks veel kirssidega proovida... ja suvel kindlasti värskete maasikatega.

    VastaKustuta
  4. ooo jaa.. suvel me hakkame õues seda nautima onja! lohistame oma kiiktoolid terrassile ja siis soojendame oma liigeseid ja sööme semifreddot.. laimi-piparmündi näiteks..

    VastaKustuta
  5. et mojito-semifreddo siis, jah? sounds nice

    VastaKustuta