kolmapäev, 25. jaanuar 2012

Kook banaani ja rummiga

Magustoiduks oli seekord väga mõnus banaanine ja rummine kook! Ja need mulle juba meeldivad! Samuti oli põhi päris mõnus ning juba läksid mõtted lendu kuidas seda põhja ka mõne teise koogiga kasutada saaks.

110 g võid 
2 spl suhkrut
1 muna
0,5 tl vanilliekstrakti
200 g jahu
250 ml peenelt purustatud india pähkleid
2 muna 
0.5 dl suhkurt
2 spl jahu
200 ml rõõska koort (35%)
4 spl tumedat rummi
4 banaani, kooritud ja viilutatud
100 ml aprikoosimoosi+ 1 apelsini mahl.


Vahusta või ja suhkur. Lisa muna ning vanilliekstrakt ning jätka vahustamist. Sega juurde jahu ning pähklid. Suru taigen pirukavormi põhjale ning aseta 30ks minutiks külmikusse. Aseta pirukapõhjale foolium ning kata see riisiga. Küpseta pirkuapõhja 175 kraadi juures 15 minutit. Eemalda riis ja foolium. 
Vahusta munad ja suhkur. Lisa jahu, koor ja rumm ning sega kuni kõik on ühtlane. Vala segu pirukapõhjale ning küpseta 175 kraadises ahjus 20 minutit. Aseta koogile viilutatud banaanid. Kuumuta aprikoosimoos koos apelsinimahlaga ning vala läbi sõela. Pintselda kuuma zeleega üle kogu kook ning pööra eriliselt tähelepanu, et banaanid saaksid kõik korralikult kaetud. (banaanid ei lähe koogil siis pruuniks)

1 kommentaar:

  1. Paar tähelepanekut siia omalt poolt.
    Kuna mu ajaplaneerimine pole eriti enda teha, siis tegin igaks juhuks taigna juba eelmisel õhtul külmkappi valmis. Et siis võib see vorm külmkapis olla ka 30 minuti asemel üleöö. Või äkki isegi võiks ju sügavkülmas alati üks pall sellist tainast varuks olla, ootamatute külaliste puhuks või nii - tõsiselt mõnus koogipõhi tuli sellest. Igasuguseid häid asju kannataks sinna peale panna. Või näiteks sellest isegi lihtsalt küpsiseid teha.
    Ja kui seda põhja siis küpsetada, siis peale riisi ja fooliumi eemaldamist tuli veel 5ks minutiks ilma täidiseta ahju lükata ja enne täidise pealepanekut lasta tal maha jahtuda.
    Ja kui vahukoort üle jääb, siis sellest saab teha semifreddo... järeleproovitud nipp :)

    VastaKustuta