pühapäev, 12. veebruar 2012

Porru-sidruni pirukas

Kui päris aus olla, siis see on tõenäoliselt rohkem naistetoit kui meestetoit. Lihtsalt sellepärast, et liha ju siin ei ole. Maitsed sobivad suurepäraselt omavahel. Kujutan selle toiduga ette mõnda mõnusat aiapidu sõbrannadega ning kõrvale suur kannutäis värsket sidruni limonaadi ning roosa vein ja värskse salat. (ps. ootan suve) GF retsept.

1 spl oliiviõli
25 g võid
2 porrut
1 tl tüümiani
2 sidruni riivitud koort ja 1 sidruni mahl
soola
400 g pärmi-lehtainast
200 g pehmet kitsejuustu
50 g kreeka pähkleid
hakitud peterselli






Kuumuta pannil õli ning lisa või. Haki porrud ning küpseta keskmisel kuumusel seni kuni porru on pehme. Sega porru hulka tüümian, pool sidrunikoort ning sidrunimahl. Kuumuta läbi ning lisa veidi soola. Rulli taigen lahti ning lõika umbes 1 cm äär ning torgi ülejäänud pind kahvliga auguliseks. Tõsta porrusegu taignale, jättes ääre vabaks. Puista juustutükid ning hakitud kreeka pähklid pirukale ja küpseta 220 kraadi juures 20 minutit. Enne serveerimist puista peale hakitud peterselli ning ülejäänud riivitud sidrunikoor.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar