reede, 24. veebruar 2012

Saksa sealiha-hapukapsahautis

See on minu jaoks üks meie õhtusöökide lemmikumaid põhiroogasid. Tavalised koostisosad aga kokku pandud mitte nii tavaliselt. Hapukapsas ja tomatipasta koos köömnetega! Väga, väga mõnus ja mahe kooslus. Kasutasin lihana sea sisefileed ning toit jäi mõnus ja mahlane. Igal juhul maitsemeel nõuab lähiajal selle toidu kordamist. 


800 g sealiha 
300 g peekonitükke
1 suur sibul
1 spl paprikapulbrit
300 ml puljongit
500 g hapukapsast
1 tl köömneid
4 spl tomatipastat
3 loorberilehte
Soola, pipart






Prae pannil peekonitükid ning lisa kuubikuteks lõigatud sealiha. Pruunista korralikult. Haki sibul ning lisa pannile ja prae kuni sibul on kuldne. Lisa pannile paprikapulber ja puljong.  Kuumuta veidi. Lase hapukapsal veidi nõrguda ja lisa pannile koos köömnete, tomatipasta ja loorberilehtedega. Lisa ka veidi soola ja pipart ning hauta kaane all, madalal kuumusel, umbes 45 minutit. 

1 kommentaar:

  1. See on üks ütlemata inspireeriv toit. Tomat ja hapukapsas on mõlemad mu lemmikute top 5-s aga kokku pole neid kunagi pannud millegipärast.
    Aga nüüd tegin kohe järgmisel päeval nende kahega suppi, lisasin veel oma kolmanda lemmiku - küüslaugu. Liha jätsin hoopis ära. Ja sai väga hea.

    VastaKustuta