pühapäev, 12. veebruar 2012

Küülikuhautis

Eelmine pühapäev oli naistel vägagi chill õhtu. Võtsime klaasi veini ja lobisesime diivanil. Mehed olid seekord kokkadeks ning köögist kõlasid vägagi kahtlased hääled ja tulid vägagi head lõhnad. Ilma igasuguse kõrvalise abita said and suurepäraselt hakkama ühe keeruliseima liharoaga meie õhtusöökide aja jooksul.


1 küülik, tükeldatud
1 dl jahu (lisatud veidi soola)
250 g peekoniviile
250 g tükeldatud sibulat
90 g searasva
1 spl tüümiani
1 spl hakitud peterselli
0,5 loorberilehte
Veisepuljongit
6 spl portveini
50 ml punasesõstramahla
Sool, pipar


Kuumuta pannil searasv. Vala taldrikule soolaga segatud jahu ning kata kõik küülikutükid õrna jahukihiga. Prae tükid koos sibulatega searasvas. Vala kogu segu ümber hautuspotti ning kata veisepuljongiga nii, et kõik lihatükid oleks kaetud. Lisa tüümian, petersell ja loorberileht. Hauta kuni liha kontide küljest lahti lööb. (umbes 45 minutit) Lisa punasesõstramahl ja portvein ning hauta veel mõned minutid Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

1 kommentaar:

  1. tuleb tunnistada, et lugupeetud härrad tulid selle väljakutsega kenasti toime... mis neile ikkagi ei anna neile piiramatud õigust meie toidutegemise ajal ohjeldamatult õpetussõnu väljutada, eksju.
    ma oleksin ainult eelistanud, et söögi ajal aukülalisest (sellest, kes ülaltoodud pildil poseerib) oleks vähem juttu olnud... pidin päris pingutama, et nunnu-jänku-mõrvamise pilte oma peast eemal hoida.

    VastaKustuta