pühapäev, 12. veebruar 2012

Lõhepirukas

Sulama võetud pärmi-lehttaigen + tükk lõhet+ vähe aega = lõhepirukas. Plaanis oli teha väikseid saiakesi ning lõhepastat. Ajapuudusel sai toidust hoopiski lõhepirukas. Ettevalmistustele kulus alla 10 minuti ning tulemus nägi väga hea välja. Proovida ma seda kahjuks ise ei jõudnudki aga headusest annab tunnistust see, et laps järgmine päev koolist koju tulles soendas omale tüki pirukat (ja me ei pidanud teda sööma sundima)

500 g pärmi-lehttaigent
300 g lõhefileed
1 sidrun
200 g Fitaki juustu
Sidrunipipart
Soola
1 muna
Tilli





Rulli taigen kaheks tükiks nii, et üks on veidi laiem (pealmine osa) Maitsesta lõhefilee vähese soola ja sidrunipipraga ja tõsta väiksemale taignatükile. Viiluta sidrun õhukesteks viiludeks ning tõsta kalale. Peale tõsta lusikaga Fitaki juustu. Tõsta peale laiem taignaosa ning suru ääred korralikult kinni. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 220 kraadi juures umbes 20 minutit. Serveerimisel puista peale värsket tilli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar