reede, 13. jaanuar 2012

Sushi vol.1

Kui valikute hulka lisandus Jaapan, siis ilmselgelt tuli kõigile esimesena meelde SUSHI, sellest ei saanud ei üle ega ümber. Nüüd siis õnnelikult lõpetatud esimene suhsitegu ning tulemused päris korralikud. Tuleb tunnistada, et see on minu esimene ja arglik kokkupuude selle toiduga ning seepärast võibolla ei oska ka võrrelda kui hästi või halvasti midagi välja tuli. No nii palju võib omale tuhka pähe raputada, et marineeritud ingveri unustasime me avada.... kuigi purk seisis ilusti laual ning vägagi nähtavas kohas! Retsepti juurde panen igal juhul kirja ja loodan, et edaspidi ei unusta enam. Toorained olid nii "päris" kui meie kaubandusvõrk lubas ning töövõtteid sai päris palju uuritud. Kogustega on nii, et igaüks järgib oma maitsemeelt ning oleneb sööjatest. Meid oli 6 ning sushit jagus parasjagu.

300 g sushiriisi
3 spl riisiäädikat
3 spl suhkurt
1 tl soola
1 spl riisiveini (Mirin)
5 nori lehte
Makrapulgad,
Avokaado
Kurk
Lõhe
Wasabipasta
Marineeritud ingver
Sojakaste


Vala riisile vesi ning lase veidi seista ning vala ära. Korda seda mitu korda kuni vesi on selge. Keeda riisi kaane all umbes 15 minutit ning lase seejärel kaane all veel umbes 10 minutit seista. Sega omavahel riisiäädikas, sool, riisivein ning suhkur, võid segu veidi soojendada, et suhkur paremini sulaks. Vala riis välja suurde kaussi ning pidevalt näiteks ajakirjaga tuult tehes ning lusikaga segades piserda peale äädikasegu. Lase täielikult jahtuda. Võta nori leht, ning aseta läikiv pool bambusmatile. Peale tõsta riisi ning suru näppudega ühtlaseeks kihiks nii, et ülemine äär jääb sentimeetri ulatuses vabaks. Riisi peale tõsta sobivad täidised ning serveeri koos wasabipasta ning marineeritud ingveri ning sojakastmega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar