reede, 30. detsember 2011

Vene stiilis seenesupp

Meie õhtusöökidel ei olnud tehtud veel ühtegi suppi. Sellepärast osutus valituks seenesupp, mis kindlasti esindas vene maitseid suhteliselt hästi. Lihtne teha ning toitev, kuigi oli täiesti lihavaba.

1 pakk kuivatatud puravikke
2 l vett
100 g odrakruupe
6 väikest kartulit
soola
1 sibul
3 spl oliiviõli
Hapukoort
Maitserohelist


Aseta seened vähemalt 4ks tunniks likku 2 liitri veega. Peale seda pane seened keema sama veega ning lisa veidi soola. Keeda umbes 1 tund. Samal ajal keeda teises potis ka kruubid, samuti 1 tund. Loputa keedetud kruubid üle külma veega. Tükelda kartulid ning lisa peale seentele, maitsesta ning lase umbes 10 minutit keeda. Samal ajal kuumuta pannil õli ning prae sibulad. Need peaks olema pehmed ning läbipaistvad. Vala sibulad ning kruubid supi sisse ning keeda veel 5 minutit. Serveeri hapukoore ning maiserohelisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar