laupäev, 17. detsember 2011

Hatšapuri

Kui kõik ausalt ära rääkida siis mõte sai alguse ühest pühapäeva õhtust, kus tuli isu verivorsti ja mulgi kapsa järele. Kõrvale ahjukartulid ning loomulikult head seltskond..... Õhtu oli mõnus ja chill ning niimoodi jõudsimegi mõtteni, et iga pühapäev võiks ju olla chill õhtusöögiga ja igaks korraks valida mõne uue riigi köök. Esimese korra kohta oli valik väga õnnestunud.. Gruusia oli just täpselt see mida vaja... piisavalt võõras, et oli väike väljakutse ja samas piisavalt lihtne, et koostisosade leidmisega hätta ei jäänud. Hatšapuri oli minu jaoks midagi sellist, millest ma olin palju lugenud aga kordagi maitsnud ei olnud. Iseenesest see ju pidi maitsev tulema.. saialine ja juustuline... ;) Ja kui nüüd siis veel üks kord ausalt rääkida siis kuigi tulemus oli hea, siis ei olnud see minu jaoks midagi nii erilist, et ma lähiajal seda uuesti proovima hakkaks ja sellele ülistuslaulu tahaks laulda...... Muidugi väike kahtlus on, et kas kõik ikka tuli nii välja nagu pidi.... peaks minema mõnes vastavas restoranis ära proovima. Seni aga eelistan itaalia juustusaiu... .

200 g võid
250 g hapukoort
1 muna
300 g jahu
0.5 tl soodat
1 tl soola
250 g suluguni juustu
1 muna
2 spl hapukoort
2 küüslauguküünt
0.5 tl soola





Sulata või ning lase jahtuda. Sega hapukoorega ning lisa muna. Sega omavahel jahu, sooda ja sool ning lisa hapukooresegule. Sõtku tainast seni kuni see käte ning kausi küljest lahti lööb. (jääb üpris vedel)
Riivi juust ning sega see hapukoore, muna ning küüslauguga. Lisa veidi soola. Arvestades, et taignast peaks saama 10 väikest pirukat võta peoga veidi tainast, suru see peos veidi lapikuks ning aseta lusikaga sellele juustutäidis. Näpi taigen täidise ümber korralikult kokku ning aseta pirkuas ahjuplaadile. Küpseta 220 kraadises ahjus 15-20 minutit.

2 kommentaari:

  1. kommenteeriks veel, et see taignaplönn sai äärmiselt harmooniliselt kümneks jagatud, kas pole

    VastaKustuta
  2. väga ilus jagamine oli tõesti.... :)

    VastaKustuta