pühapäev, 16. detsember 2012

Borš

Kui kõik ausalt ära rääkida pean alustama sellest, et Salvest oskab ikka päris head borši teha. Supp oli tõesti nagu "päris" aga tuleb ausalt tunnistada, et purgisupid ei jää maitse poolest küll eriti alla. Ok, jah.... kui nüüd rääkida tervislikkusest ning sellest, et jah ma tean mida ma ise oma supi sisse panen jne jne... siis selles mõttes on tõesti jah ise tehtud alati parem. Aga no argiõhtul pole midagi mugavamat kui 5 minutiga õhtusöök ehk purgisupp. Tõenäoliselt ei peaks ma omatehtud borši juures nii palju seletama sellest kui hea purgisupp on aga noh.. oleme siiski ausad! :)


500 g veise supiliha
2.5 l vett
3 loorberilehte
8 tera pipart
Soola
4 kartulit
300 g riivitud keedupeeti
500 g hapukapsast
1 suur sibul
Soola, pipart






Pese liha korralikult ning aseta külma veega pliidile keema. Riisu keemisel tekkiv vaht. Lisa potti loorberilhed, pipar ning sool ning lase umbes 2 tundi keskmisel kuumusel keeda. Tõsta liha potist ning tükelda. Lisa puljongisse tükeldatud kartulid, peet ning hapukapsas ja hakitud sibul. Keeda umbes 30 minutit ning maitsesta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar