pühapäev, 16. detsember 2012

Kirsikook

See on üks lahedama välimusega kooke mida ma teinud olen. Ja jällegi on teisel päeval palju mõnusam kui esimesel. Igal juhul nõuab koogi tegemine jällegi suhteliselt palju nikerdamist, aga tulemus on tõesti vaeva väärt. Maitse osas on kook veidi tavaline ning vajaks veidi elavdamist... riivitud shokolaad, röstitud mandlilaastud... usun, et see kook läheb kordamisele ning siis proovin ära.



7.5 dj jahu
150 g võid
2,5 dl hapukoort
1 tl soodat
1 tl äädikat
1.5 l kirstikompotti
800 g hapukoort
100 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti






Sega jahu ja toasoe margariin omavahel kuni saad ühtlase "puru." Lisa hapukoor ning sega korralikult läbi. Sega omavahel sooda ning äädikas ning lisa jahule. Sõtku kuni saad ühtlase taigna. Vajadusel lisa veidi jahu. Jaga taigen 18ks tükiks. Rulli iga tükk piklikuks ning aseta taignaribale rida kompotikirsse. Keera taigen rulli ning aseta tekkinud "pulk" küpsetusplaadile. Minul mahtus ühele plaadile 8 "pulka" Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. Lase jahtuda. Sega omavahel hapukoor, suhkur ning vanilliekstrakt.  Aseta serveerimisalusele 5 "pulka" ning kata hapukoorega. Lao peale järmised 4 ning korda kuni kõik "pulgad"ja hapukooresegu on kasutatud.  Lase vähemalt 6 tundi seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar