laupäev, 9. veebruar 2013

Ahjubanaanid rummi ja karamellikastmega

Ahjubanaanid jäätise ja rummikastmega on mu ammune lemmik. Seekord tundus, et "mehed köögis" tiim jäi magustoidu valimisega veidi ajahätta ja ma ei olnud siis muidugi ka kade, soovitades just seda. :)  Tulemuseks tsipa liiga rummine magustoit aga seda annab alati tuunida paremaks. Helen pidi enne rooli istumist ühe päris kange musta kohvi ära jooma igaks juhuks..... Vot see on õige magustoit :D Kogused 6'le 



4 spl soolata võid
6 banaani
1 vanillikaun, pikkupidi pooleks lõigatud, seemned välja kraabitud
2 kaneelikoore tükki
1 topsik keedetud kondenspiima suhkruga (190g)
100 ml tumedat rummi


Kuumuta ahí 230 kraadini. Sulata ahjuvormi põhjas või. Tõsta vormi banaanid ning küpseta 3-4 minutit kuni banaanid on kergelt pruunid. Lisa ahjuvormi vanillikaun, selle seemned, kaneelikoored ja keedetud kondenspiim. Lase kondenspiimal sulada mõned minutid. Lisa ahjuvormi rumm ning küpseta 5 minutit. Tõsta välja vanillikaun ning kaneelikoored. Serveeri koos vanillijäätisega. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar