esmaspäev, 25. veebruar 2013

Pasta herneste ja singiga

Kui eelmine nädal uus GF minu koju jõudis, siis seekord tundus peale mõningast köögist eemalolemist igal leheküljel midagi proovimist väärt olevat. Eriliselt pakkus huvi ka üks nn näidisnädal. Ajakirjas oli muidugi lisaks kirjas, et terve nädala menüü 25 naelaga aga meie kaubanduses euodega nii odavalt läbi ei saa. Aga ettevalmistatud ostunimekiri ning terve planeeritud nädal tundusid päris ahvatlevad. Esimene toit tuli  väikeste muudatusega välja selline... lahedat värvi, huvitava maitstega ning kindlasti proovimist väärt. 




300 g pastat
400 g külmutatud rohelisi herneid
paar oksa piparmünti
50 g riivitud parmesani
100 g creme fraiche
200 g suitsusinki, õhukeselt viilutatud

Keeda pasta pakendi juhendi järgi ning lisa pool hernestest viimaseks keemisminutiks. Purusta ülejäänud herned koos piparmündi, poole parmesani ning creme fraichega. Kurna pasta ja herned ning säilita veidi pastakeeduvett. Vala pasta potti tagasi ning lisa hernepüree, sink ning paar lusikatäit pastakeeduvett. Sega korralikult läbi ning serveerimisel puista peale riivitud parmesani. 

2 kommentaari: