laupäev, 9. veebruar 2013

Mandlikeeks

Kuna mul väga tihti juhst küpsetustuhinat ei tule, siis otsustasin selle täna kiiresti ära kasutada. Tulemuseks laual mõnusalt mandlise lõhnaga keeks mis sobib suurepäraselt värskete marjadega ning mõne hapu kompoti-moosiga. Või miks ka mitte vanillijäätisega. Ja loomikult sobiks siia juurde kireviljakaste. Kuna kireviljad on minust vähemalt 40 minutise edasi-tagasi autosõidu, parkimise ja ostlemise kaugusel siis serveerisin seda lihtsalt vaarikatega. Kõrvale klaas piima või värske kange kohv. 




150 g sulatatud võid
200 g suhkrut
1 püreestatud banaan
1 tl mandliessentsi
100 g toorjuustu
3 suurt muna
1 tl küpsetuspulbrit
4 dl jahu
100 g hakitud mandleid

iSega köögikombainis sulatatud või, suhkur, banaan, mandliessents ja toorjuust. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel küpsetuspulber ning jahu ja lisa vähehaaval munasegule. Lõpuks sega taigna hulka hakitud mandlid. Vala võitatud keeksivormi ning küpseta 150 kraadi juures 80 minutit. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar