neljapäev, 13. jaanuar 2011

Hernesupp

Hernesupp on lapsest saati olnud üks mu lemmikuid. Klassikaline, ilma igasuguste trikkideta ja selline, et järgmisel päeval seisab lusikas supis püsti... Seekord oli supi söömisega tegemist nii palju, et pilt jäigi tegemata! Plaanin kindlasti lähiajal hernesuppi uuesti teha ja eks siis tuleb pilt ka :)

500 g suitsuribi
500 g poolikuid herneid
100 g kruupe
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
2 porgandit
2 tera pipart
Soola


Pane herned ja kruubid eelmisel õhtul likku.
Kuumuta vesi keemiseni, lisa suitsuribi, eemalda tekkinud vaht. Lisa leotatud herned, sibul ja küüslauguküüned. Keeda tasasel tulel umbes tund aega. Lisa riivitud porgand. Maitsesta soolaga ja keeda, kuni kartul on pehme. Keera tuli kinni, eemalda supi seest sibul ja küüslauk. Tõsa liha supist välja ning haki väikesteks tükkideks ning pane potti tagasi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar