pühapäev, 2. jaanuar 2011

Juustu-singi pärg

Retsept pärist toidublogist Kätrini kokkamispäevik. Tegin seda vahetult enne aastavahetuseüritusele sõitmist ning tühja kõhu ja selle sooja ning lõhnava pärjaga oli päris piin niimoodi autos sõita, et sellest omale tükki ei murra.. Maitse jäi natuke liiga saialiseks, kuigi kasutasin originaalretseptist rohkem täidist ning majoneesile lisaks panin ka küüslaugukastet. Järgmine kord proovin juustusegule näiteks paprikapulbrit lisada.

400 gjahu
15 g suhkrut
40 g võid
1 muna
20 grammi pärmi
1 tl soola
150 grammi vett
 
100 g parmesani
200 g suitsusinki
2 spl majoneesi
2 spl Heinzi küüslaugukastet
 
 
 
Pärm lahusta leiges vees. Sõelu kaussi jahu, lisa suhkur, toasoe või, muna, sool ning pärmi-vee segu. Sõtku ühtlaseks. (Sellise koguse juures saab edukalt hakkama ka köögikombain) Lase kerkida rätikuga kaetult u tunnike. (mul läks kiireks ja tunnistan puhtsüdamlikult üles, et panin sauna sooja ja hoidsin tainast 45 minutit lava peal, sauna lasin 50 kraadini)
Riivi parmesan ja sega koos majoneesi ning küüslaugukastmega. Haki sink väikesteks tükkideks.
Rulli tainas piklikuks ristkülikuks ning määri peale juustusegu. Puista peale hakitud suitsusink. Voldi laiemast osast taigen kolmeks kokku. (nagu pabervoldikud on) Käi paar korda taignarulliga üle. Lõika tainas pikku pidi kaheks või kolmeks ning punu patsi nii, et lõigatud osa jääb peale. Aseta küpsetusplaadile ning lase veel 15 min rätiku all kerkida ja küpseta 190 kraadi juures 20 minutit.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar