pühapäev, 30. jaanuar 2011

Küülikuhautis

Kõik sai alguse sellest, kui neljapäeval sai tööjuures moka otsast mainitud, et tahaks proovida küülikut teha. Reede õhtul astusid sisse üllatuskülalised ning kaasas oligi terve küülik... Reede õhtul kohe küpsetamiseks ei läinud vaid andsin omale veidi aega ikka erinevate retseptidega tutvumiseks. Parimaks sai seekord tunnistatud Silver Spooni küülik juurviljadega, mille retsepti põhjal valmis ka minu hautis. Natuke sai juurde pandud ja natuke ära võetud... nagu ikka :)

1 küülik
50 g võid
1 spl mett
5 spl valgeveini äädikat
Soola
Pipart
3 kartulit
1 kaalikas
4 porgandit
100 g rohelisi herneid
100 g rohelisi ube
2 tl estragoni

Tükelda küülik. Kuumuta suurel pannil või ning mesi ja pruunista lihatükid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga ning  tõsta pruunid lihatükid ahjuvormi. Vala pannile valgeveini äädikas ning kuumuga kuni vedelik aurustub. Vala või-meesegu lihale. Koori ja viiluta kartul, kaalikas ning porgandid ning keeda koos herneste ja ubadega 5 minutit. Kurna ning vala ahjuvormi liha peale. Maitsesta soolaga ning puista peale estragoni. Sega kergelt läbi ning küpseta 220 kraadi juures kaanega kaetult 50 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar