pühapäev, 23. jaanuar 2011

Õunakook

Talvisesse laupäeva sobib imehästi üks õunakook. Seekord sai otsitud retsepti mis sobiks minu uue pirukavormiga. Mõned nädalad tagasi avastasin, et kuigi mul on suur hunnik igasuguseid ahjunõusid, siis selline klassikaline pirukavorm puudus. Kahjuks tuli see avastus siis kui lahtikäiva vormi vahelt oli pirkuapõhjast pool ahju põhja voolanud... :) See õunakook tuli meiega külla kaasa ning minu suureks rõõmuks oli enamus õhtu lõpuks otsas :) Kook ise ei olnud the best... but good enough. Retsept Joy of Baking lehelt.

130 g jahu
35 g tuhksuhkurt
113 g soolata võid

230 g toorjuustu
50 g suhkurt
1 muna
1/2 tl vaniljeekstrakti

50g suhkurt
 0,5 tl kaneeli
2 suurt Granny Smith õuna
35 g mandleid.

Sega jahu ja tuhksuhkur. Lisa juurde tükeldatud külm või ning sega köögikombainiga kuni saad ühtlase puru. Suru pirukavormi põhja ning külgedele. Kata kilega ning aseta külmkappi.
Sega toasooja toorjuustu kuni see on kreemine. Lisa suhkur, muna ning vanilje ning sega ühtlaseks massiks. Vala koogipõhjale ning pane uuesti külmikusse tagasi. Sega kausis suhkur ja kaneel. Koori ja viiluta õunad ning sega viilud kausis suhkrusegus. Aseta koogivormi. Purusta blenderis mandlid ning vala saadud puru koogile.
Originaalretseptis oli kasutatud mandlilaaste ning tõenäoliselt oleks tulemus nendega veidi parem jäänud.. Kodupoes aga olid need otsas ning mandlipuru ajas asja ära küll. Samuti kasutasin ära ainult 2 õuna sest rohkem ei mahtunud vormi. Kasutatud 23cm pirukavormi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar