esmaspäev, 17. jaanuar 2011

Kalkun apelsini ja greibiga

See on üks retsept mida olen ammu plaaninud proovida. Tulemus oli ootamist väärt ning mõnus puuviljane ning värviline toit on ka edaspidi meie laual.

3 tl maisijahu
400 g kalkunifileed
1 tl päevalilleõli
1 greip
2 apelsini
1 tl mett
1 tl riivitud ingverit



Pane taldikule 2 tl maisijahu. Lõika kalkunifileest tükid ning veereta neid jahus. Kuumuta pannil õli ning prae kalkunitükke kuni need on ühtlaselt kuldsed. Tõsta kalkun taldrikule. Pigista ühest apelsinist välja kogu mahl ning sega see mee ning ingveriga. Vala saadud segu pannile ning kuumuta. Sega 1 tl maisijahu külma veega ning lisa see pannile. Kuumuta kuni segu pakseneb. Pane pannile tagasi kalkunitükid ning kooritud, tükeldatud greip ning apelsin. Kuumuta u 5 minutit ning serveeri riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar