kolmapäev, 29. detsember 2010

Baklažaani-ricotta lasanje

Sellise huvitava koosluse leidsin Silver Spoonist ning kuna olin eile poest ostnud nii ricotta, lasajneplaadid kui ka ühe balkažaani tundus see retsept täpselt minule olevat! Minu jaoks ongi tegemist puhkuse-puhkepäeva toiduga kuna argiõhtul ei viitsi baklažaani nõrutamisega aega viita :)

1 baklažaan
250 g ricotta juustu
50 g seedermänni seemneid
300 g lasanjeplaate
120 g tomatipastat
50 g parmesani juustu
Soola







Lõika balkažaanist viilud ning aseta need sõela sisse. Puista peale soola ning lase nõrguda u 2 tundi. Kuivata lõigud ning aseta ahju grillreziimiga. Grilli 10 minutit.
Keeda suures potis lasanjeplaate 7 minutit. Võta potist ning aseta niiskele köögirätile. Määri ahjuvorm võiga. Alumiseks kihiks aseta lasanjeplaadid. Peale balkazaanilõigud, ricotta, tomatipasta ning seedermänniseemneid ja soola. Tee veel sarnane kiht ning kõige lõpuks puista peale parmesan. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar