pühapäev, 12. detsember 2010

Itaaliapärane hakklihapäts tomatikastmega

Siinkohal tegemist retseptiga mis meil kodus sai ühtlase VÄGA hea kiitva hinnangu. Itaaliapärane hakklihapäts serveerituna koos tomatikastme ning fooliumiskartulitega ja klaasi punase veiniga on tõsiselt mõnus pühapäevane lõuna-õhtusöök. Tegemist suhteliselt lihtsa toiduga kuid ma pole veel täiesti veendunud, et nädala keskel viitsiksin oodata 1,5 h toidu valmimist... aga eks seda näeme... kuna täiesti kindlasti läheb antud toit kordamisele. Idee pärineb Silver Spoonist, kuid oma maitse järgi läks asju jälle juurde.

Hakklihapäts
500 g veisehakkliha
10 päiksekuivatatud tomatit
1 sibul
2 muna
4 küüslauguküünt
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 dl riivitud parmesani juustu
2 spl pizzamaitseainet
1 spl basiiliku
0,5 tl SM Triple Pepper maitseainet
2 spl riivsaia
1 dl piima

Kaste:
1 purk purustud tomateid
0,5 sibulat
2 küüslauguküünt
Soola, pipart
1 spl pizzamaitseainet


Klopi munad lahti. Lisa maitseained sega juurde hakkliha, hakitud tomatid, sibul, küüslauk ning riivitud parmesan. Leota riivsaia piimas ning lisa segule. Sega kõik hästi läbi. Küpsetamisel võib kasutada väikest kandilist keeksivormi, voodrdades selle küpsetuspaberiga. Sinna sisse pane hakklihasegu ning kata fooliumiga. Keera fooliumisse pestud kuid koorimata kartuld. Pane hakklihapäts ning kartulid ahju ning küpseta 190 kraadi juures 1h. 15 min enne valmimist eemalda hakklhapätsilt foolium ning valmista kaste.
Kastmeks püreesta blenderis purustatud tomatid, sibul, küüslauk. Vala potti ning maitsesta ning lase keskmisel kuumusel haududa u 10 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar