esmaspäev, 6. detsember 2010

Salat musta leivaga

ehk. Kuidas ma retseptivõistlusel meeneväärilise koha sain! (Väga lahe suur kotitäis leibasid-saiasid ning muud Leiburi nänni)
Oli üks ilus lumine päev, kui kuskilt internetist jäi silma Leiburi retseptivõistlus. Panin ka mina oma peakese tööle ning kõige sobivam sinna tundus olevat just see salat. Esiteks on see väga maitsev ning teiseks pole mulle varem midagi sarnast ette jäänud.

5 viilu Leiburi klassikalist musta leiba
2-3 tl oliiviõli
3 mandariini
100 g kitsejuustu
1 väiksem jääsalati pea
50 g kreeka pähkleid
Kaste:
0,5 dl lahjat majoneesi
0,5 dl apelsinimahla
0,5 tl apelsinipipart





Lõika leivaviilud väikesteks kuubikuteks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning piserda peale oliiviõli. Rösti leivakuubikuid 200 kraadises ahjus 7-8 minutit ja lase jahtuda. Leivatükid peavad jääma veidi pehmeks.
Rebi või lõika jääsalatist väiksemad tükid ning aseta taldrikule. Koori mandariinid ning lõika sektorid pooleks.  Puista mandariinid salati peale. Lisa jahtunud leivatükid ning hakitud kitsejuust.
Sega kokku kaste (jääb suhteliselt vedel) ning vala salatile. Enne serveerimist puista üle hakitud kreeka pähklitega.
Suvisel ajal sobib mandariinide asemel kasutada värskeid maasikaid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar