neljapäev, 23. detsember 2010

Pardikoivad veini-mustsõstrakastmes

Kujutasin omale ette, et kui mul puhkus tuleb siis üks hea asi on see, et ma saan teha söögist pilti teha päevavalguses. Nüüd kukub välja ikka nii, et päeval mööda linna asjatamisi ning õhtul saab alles toidu tegemise peale hakata mõtlema. Pardikoibade kõrvale sobisid suurepäraselt ahjukartulid, mis said küpsetatud ahjus samal ajal. Toit sai 10/10 punkti ja kuigi tavaliseltel õhtutel ei viitsi nii pikalt toitu oodata siis mõnel tulevasel nädalavahetusel läheb kindlasti kordamisele.

2 pardikoiba
4 küüslauguküünt
Soola, pipart
250 ml punast veini
100 g mustsõstraid
1 tl kaneeli
1 tl fariinsuhkurt
1 spl mett






Hõõru koivad soola ja pipraga kokku. Aseta väikesess ahjuvormi küüslauguküüned ning nende peale pardikoivad. Küpseta 180 kraadi juures 1 h. Lisaks ei ole vaja lisada õli kuna part on suhteliselt rasvane. Pärast tundi võta ahjuvorm välja ning vala tekkinud rasv väiksesse kaussi. Pane kõrvale.
Kuni liha küpseb valmista kaste. Lase väikeses potis keema vein. Lisa mustsõstrad, kaneel, suhkur ja mesi. Keeda tasasel tulel u. 15 minutit.  Vala kaste ahjuvormi pardikoibade peale ning küpseta ahjus veel 20 minutit. Kartulite valmistamiseks lõika kooritud kartulid väiksemateks tükkideks ning sega ahjuvormis soola, pipra ning pardrikoibade juurest saadud rasvaga. Pane ahju  koos lihaga ning küpseta 25 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar