esmaspäev, 23. mai 2011

Kartuli-hakklihavorm

Ei oska jällegi teiste kohta rääkida aga minul juhtub tihti nii, et minu ilusad plaanid tervislikumalt toituda rikub härrade soovimatus süüa toite kus sees ei ole liha. Püüan nüüd mõnda aega jälle selle probleemiga tegeleda ning prooviks seekord nii, et meestele suur portsjon mõnd lihaga ja rasvast toitu ja endale õhtuti midagi kergemat. Eesmärk on siis see, et lihaga toidust jätkuks kaheks õhtuks ning topelt peaks süüa tegema ülepäeviti. Esimeseks katsetuseks siis kartulivorm.

1,5 kg kartulit
3 muna
1 tl soola
0.5 tl pipart
2 spl pizzamaitseainet
2 spl oliiviõli
1 sibul
500 g hakkliha
1 spl hakklihamaitseainet
8 tomatit
1 dl punast veini
200 g juustu
50 g parmesani
1 tl pune

Koori kartulid ning riivi jämeda riiviga. Klopi lahti munad ning lisa sool, pipar ja pizzamaitseaine. Sega kartulid munasegus. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae tükeldatus sibul. Lisa segule hakkliha ning pruunista. Tükelda tomatid ning lisa pannile. Vala peale vein. Kuumuta kogu segu umbes 10 minutit.
Esimese kihina vala ahjuvormi pool kartulitest. Aja käega laiali ning kata kogu hakklihaseguga. Peale jällegi ülejäänud kartulid ning riivitud juustude segu. Puista peale punet ning küpseta 200 kraadi juures fooliumiga kaetult 1 tund. 15 minutit enne küpsemisaja lõppu eemalda foolium, et toit pealt pruunistuks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar