neljapäev, 19. mai 2011

Peedirisotto

Kui kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest kuidas ühel külmal talvepäeval jäi erinevaid toidublogisid külastades silma röstitud peedi tegemise õpetus. Sellest ajast saati on olnud mõte mingit toitu selle röstitud peediga teha, kuid tegudeni sai alles nüüd jõutud. Martha Stewarti kodulehelt leitud peedirisotto tundus suurepärane toit kuna sahtlis seisis ka poolik Arborio riisi pakk. Kui peedid röstida päev varem siis ei võta ka toiduvalmistamine eriti kaua aega..

2 suurt peeti
1 spl oliiviõli
1 sibul
2.5 dl arborio riisi
1 dl valget veini
3 dl kanapuljongit
1 dl riivitud parmesani
2 spl võid
Pipart

Peetide röstimiseks pole vaja teha muud, kui pestud peedid igaüks eraldi fooliumisse ning 225 kraadisesse ahju 1,5 tunniks valmima jätta. Koori ja tükelda valmis peedid.
Kuumuta potipõhjas õli ning lisa peeneks hakitud sibul. Prae pehmeks ning riis. Sega kõik omavahel läbi. Lisa vein ning kuumuta segades seni kuni segu on imbunud. Lisa väikeste koguste haaval segades puljong, lisades vedelikku juurde alles siis kui eelmine on peaaegu täielikult imbunud. Lisa riisile hakitud peedid, parmesa ning või. Maitsesta pipraga ning serveeri kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar