laupäev, 28. mai 2011

Singi-porru pirukas

Tänase päeva teine toit ehk "mitte nii tervislik." Poisid said lõuna-/õhtusöögiks suure vormitäie pirukat. Lahtised pirukad on kindlasti üks selliseid toite, mis meeldivad üsna paljudele. Erinevate katete vahel valides, leiab oma lemmiku igaüks.. minu lemmikuks on klassikaline quiche lorraine aga tänaseks inspiratsiooniks oli Julia Childsi lemmik porru-peekoni pirukas.


500 g soolast muretaigent
300 g maasinki
2 porrut
100 ml rõõska koort (10%)
100 g riivitud juustu
3 muna
Soola
Pipart







Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli muretaigen lahti ning suru pirukavormi põhja ning äärtele. Torgi kahvliga põhja augud ning küpseta 10 minutit. Prae pannil tükeldatud sink ja porru. Klopi lahti munad, lisa koor ning riivitud juust. Maitsesta juustusegu soola ning pipraga. Küpseta 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar