laupäev, 28. mai 2011

Täidetud suvikõrvits

Kuidagi märkamatult on juhtunud nii, et enamus viimaseid postitusi sisaldavad suvikõrvitsat. Kuna avastasin selle enda jaoks alles sellel kevadel siis nüüd teen kaotatud aega tasa. Tegelikult tegemist ühe mõnusa köögiviljaga mis on tervislik ning täidab suurepäraselt kõhtu. Samuti sobib teda mitmeti maitsestada...  Tänaseks lõunasöögiks oli inspiratsiooniks uue GF retsept kus suvikõrvitsad olid täidetud lambalihaga aga valisin veidi kättesaadavama ning lahjema kanahakkliha.


2 tl oliiviõli
1 suvikõrvits
400 g purustatud tomateid
1 küüslauguküün
0,5 tl vürtsköömneid
0,5 tl cayenne pipart
0,5 tl kaneeli
1 tl suhkurt

150 g kanahakkliha
0,5 tl vürtsköömneid
0,5 tl cayenne pipart
0,5 tl soola
Peterselli

Kuumuta ahi 200 kraadini. Poolita suvikõrvits ning võta osa viljalihast välja. Piserda üle oliiviõliga ning küpseta ahjus 15 min.
Kuumuta poti põhjas õli ning lase selles pehmeks küpseda purustatud küüslaugul. Lisa maitseained ja sega läbi. Vala potti tomatikonserv ning lisa suhkur. Lase madalal kuumusel umbes 15 min haududa kuni vedeliku kogus on vähenenud. Sega hakkliha maitseainetega. Aseta hakklihasegu suvikõrvitsate sisse ning tõsta peale tomatikaste. Küpseta ahjus 20 min. Enne serveerimist puista üle peterselliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar