pühapäev, 27. jaanuar 2013

Baski kanapirukas

Selle roa puhul oli minu jaoks tegemist õhtu kõige maitsekama toiduga ning tundus üldiselt ka populaarne olevat, kuna päris mitu inimest tõstsid omale toitu juurde (see on 3 käiguliste õhtusöökide puhul päris haruldane)  Parajalt vürtsikas ning mõnusa tekstuuriga. Kuigi mässamist oli päris palju siis kindlasti mõnel lähiaja nädalavahetusel kordan seda toitu. Isegi praegu, nädala jagu hiljem, seda teksti kirjutades sain süljenäärmed korralikult tööle :D 


700 g tükeldatud kanafileed
2 tl suitsupaprika pulbrit
2 tl soola
Musta pipart
2 spl oliiviõli
2 sibulat
1 punane paprika
1 roheline paprika
4 oksa värsket tüümiani
2 loorberilehte
150 g chorizo vorsti, hakitud
3 küüslauguküünt
400 g tomatikonservi
2 spl jahu

225 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
75 g võid
1 munakollane
5 spl külma vett
Piima
Tõsta tükeldatud kanafilee kaussi ning sega korralikult paprikapulbri, soola ning musta pipraga. Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul, paprikad, tüümian, loorberilehed ja kana. Prae mõned minutid. Lisa chorizo vorst, tomatikonserv ning purustatud küüslauk. Kuumuta segu umbes 10 minutit. Puista segule peale jahu ning sega läbi ja kuumuta veel mõned minutid, et vedelik veidi pakseneks. Vala kana-paprkasegu ahjuvormi ning lase veidi jahtuda. Taigna tegemiseks sega köögikombainis jahu, küpsetuspulber, sool, või ja munakollane kuni saad ühtlase puru. Lisa vesi ning sega kuni moodustub taignapall.  Rulli taignen ahjuvormis veidi suuremaks ristkülikuks ning kata kanasegu taignaplaadiga. Pintselda pealt piimaga.  Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar