pühapäev, 27. jaanuar 2013

Röstsaiad seentega

Viimane õhusöök pidi meid Baskimaale viima. Nii palju kui netist juttte lugeda, siis baski elanikud pidavat ühed suured gurmaanid olema. Algus oli paljulubav, et ju siis leidub ka palju retsepte mida kindlasti proovida tahaks... tegelikult aga oli päris keeruline leida sobivaid toite. Tunnistan üles, et need seenesaiad said valitud sellepärast, et need itaalia õhtusöögi crostinid olid veel ikka värskelt meeles... Kahjuks tulemus samast klassist ei tulnud, kuid head olid nad ikkagi.


1 bocatta
2 spl oliiviõli
5 küüslauguküünt
400 g viilutatud seeni
1 spl jahu
1 dl sherry
0,25 tl tšillihelbeid
250 ml puljongit
soola, pipart
3 spl hakitud peterselli






Piserda saiaviiludele veidi oliiviõli ning rösti ahjus kuldseks.
Kuumuta pannil 2 spl oliiviõli ning lisa pannile küüslaugu ja seeneviilud. Prae neid umbes 10 minutit. Puista pannile jahu ning sega 1 min. Lisa sherry ja tšillihelbed ning kuumuta 3 minutit. Seejärel vala juurde puljong ning hauta segu umbes 20 minutit keskmisel kuumusel. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa juurde hakitud petersell. Tõsta segu saiaviiludele ning serveeri jaheda valge veiniga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar