pühapäev, 27. jaanuar 2013

Ricotta-limoncello kausikook

Aastavahetusel otsustasime seekord teha lihtsalt toite, mis tundusid head. Suur kalkun, head salatid, sidruni-kausikook. Kahjuks aga ei olnud mahti seda kõike blogisse salvestada. Sidruni-kausikoogist jäi aga alles terve suur hulk limoncellot, mida nüüd siis kibelen erinevatesse magustoitudesse proovima. Esimene katsetus osutus üle ootuste heaks kuna võtsin aluseks eelnevalt tehtud kausikoogi. Lihtne ja kiire valmistada ning sobib mõnusalt laupäevaõhtuse koduse õhtusöögi lõpetuseks.



100 g ladyfinger küpsiseid
6+3 spl limoncello likööri
500 g ricotta kohupiimapastat 
1 tl vanilliekstrakti
1 sidruni riivitud koor
3 spl suhkrut
300 g vaarikaid (külmutatud sobivad hästi) 
50 g röstitud mandlilaaste












Aseta küpsised väiksema vormi põhja. Piserda üle 6 spl limoncelloga. Sega kausis kohupiimapasta, 3 spl limoncellot, vanilliekstrakt, sidrunikoor ning suhkur. Lisa külmutatud vaarikad. Vala üle küpsiste, puista peale röstitud mandlilaastud ning aseta vähemalt 4ks tunniks külmikusse.



4 kommentaari:

  1. Ähh, ma tahaks seda aastavahetuse trifle'it ka ikka siia!

    VastaKustuta
  2. Ahjaaa kelle kalkunit sa siin lihtsaks tuled sõimama???? Selline peekonisse mässitud italiaanolinnuke on kõike muud kui lihtne. Stuffingust ma kohe üldse ei räägigi!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aastavahetuse trifle'st pole pilte... minul vähemalt ei ole. Linnuke oli ju ainult ahju sisse ja sealt välja tõstmise vaev. Või sain ma millesti valesti aru? Stuffing oli kerge kahvliga segamine...

      Kustuta
  3. no võib-olla ma tõesti jätsin mulje siis, et see kõik tekkis elegantse kergusega. vot selline daam olengi!

    VastaKustuta