teisipäev, 29. jaanuar 2013

Daimi-besee kook

Enamus netis olevatest rootsipärastest magustoiduretseptidest ei tekitanud minus erilisi emotsioone. Kui aga sellise kombinatsiooni otsa komistasin, siis teadsin kohe, et seda peab proovima. Sama kindel oli teadmine, et see tulemus saab suurepärane olema. Kuigi pilt ei ole seekord kõige õnnestunum ja ega see ka taldrikul eriline kaunitar olnud... siis siiski soovitan kindlasti seda proovida!


3 munavalget
2 dl suhkrut
1,5 dl mandlilaaste

400 ml rõõska koort (35%)
3 munakollast
1 dl suhkrut
112 g Daimi šokolaadi







Vahusta munavalged 1 dl suhkruga tugevaks vahuks ning lisa seejärel vahusamist jätates veel 1 dl suhkrut kuni saad ühtlase läikiva massi. Sega sisse mandlilaastud. Tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi umbes 22 cm läbimõõduga ring. Küpseta 140 kraadi juures 1 tund ning lase ahjus täielikult jahtuda.
Vahusta rõõsk koor ning sega hulka suhkruga vahustatud munakollased ja hakitud Daim. Vormi foolimust beseepõhjale umbes 6-7 cm äär. Tõsta vahustatud koor põhjale ning silu võimalikult ühtlaseks. Aseta vähemalt 4ks tunniks sügavkülma. Enne serveerimist hoia 20 min veidi soojemas kohas...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar