pühapäev, 27. jaanuar 2013

Pasta seente ja kanaga ja kapparitega ja sidruniga ja võiga

... enamus retseptist sai siis nüüd ka ette loetud. Huvitav kombinatsioon. Arvan, et igapäevaseks selline kooslus ei saa aga vahelduseks sobib küll. Muidugi mõjutab minu arvamust toidust ka see, et mässamist oli päris palju ja tulemus ei olnud vist sellele vastav. Enamus minu köögis valmivatest toitudest nõuavad kuni 20 min "hands on" aega ja kui see osutub pikemaks siis kajastub see kohe ka minu ootustes söögi maitse osas. Seekord polnud see kahjuks nii. Sarnast retsepti leiab netis erinevatel lehekülgedel väikeste muudatustega aga huvitavalt on igal pool juures, et tegemist peaks olema padutervisliku toiduga. Minu arvates on tervislikumaid toite....


200 g täisterapasta
1 dl nisujahu
500 ml kanapuljongit
Soola, pipart
500 g kanafileed
5 spl oliiviõli
250 g šampinjone
4 küüslauguküünt
1 dl valget veini
2 tl sidrunimahla
3 spl hakitud peterselli
2 spl kappareid
3 spl võid


Valmista pasta pakendi juhendi järgi. Sega 5 spl nisujahu 500 ml kanapuljongiga. Vala ülejäänud jahu taldrikule. Lõika kanafilee veidi väiksemateks tükkideks ning paneeri jahuga. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta pannil 4 spl õli ning prae kanatükid mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta taldrikule ja kata fooliumiga. Lisa pannile 1 spl õli ning viilutatud seened. Prae umbes 6-7 minutit. Tõsta ka taldrikule ning kata fooliumiga. Nüüd on aeg pannile panna purustatud küüslauk ning valge vein. Kuumuta segu 1-2 minutit. Lisa pannile puljongi-jahu segu, sidrunimahl ja maitsesta soolaga. Kuumuta kuni kaste pakseneb. Lisa hakitud petersell, kapparid ja või ning seened. Sega korralikult läbi ning tõsta pannile ka keedetud pasta. Kuumuta kõik korraks veel läbi ning serveeri pasta koos kanafileega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar