esmaspäev, 18. oktoober 2010

Sidrunimuffinid

Kellele ei meeldiks muffinid? Juba lihtsalt sellepärast, et nad on nii armsad. Vaagnatäis muffeneid teeb ju tuju heaks. Need on mu esimesed sidrunimuffinid ning kujutasin neid ette kuidagi hapukamatena. Tegelikult on ikkagi üks paras lääge laks ning kui juba läägeks läheb siis eelistaksin oma Toblerone-kirsimoosi muffineid (see tuletab mulle meelde, et neid võiks lähiajal küpsetada. tuleb leida sobiv "puhk") Sidrunisõpradele aga paras magustoit.

40g soolata võid
1 sidruni koor
120 g jahu
120 g suhkurt
1,5 tl küpsetuspulbrit
120 ml piima
1  muna

glasuur
40 g soolata võid
120 g tuhksuhkurt
1 tl piima
1/2 sidruni koor
paar tilka kollast toiduvärvi






Sega toasoe või,suhkur, jahu, riivitud sidrunikoor ning küpsetuspulber ühtlaseks purutaoliseks massiks. Lisa piim ning kui see on ilusti taignaga segunenud siis viimasena ka muna. Nüüd jälgi seda, et segad muna lihtalt taignaga vahustama ei ole vaja seda hakata. Küpseta 180 kraadises ahjus 22 minutit ( no mul läks nii kaua) ja jahuta.

Glasuuriks vahusta kõik ained, kuid jäta osa riivitud sidrunikoort kaunistamiseks. Mina vahustan glasuuri alati u. 10 min.

1 kommentaar: