laupäev, 27. november 2010

Kartuli-juustusupp

Suppidega on meie kodus nii, et ikka liha peab ka sees olema, muidu võin üksinda oma suppi süüa.  Otsisin siis netist mõtteid kuna oli soov midagi uut proovida. Enamustest kokaraamatutes mis mul kodus on 90% suppidest ilma lihata!!! Toidutarest jäi silma kartulisupp juustu ja singiga. Sai siis valmis tehtud ja söödud, kuid pean lisama, et minule isiklikult ei meeldinud. Jube vänge juustu maitse.. kahjuks pole ka mingit soovi uuesti proovida mõne teise juustuga. Vastupidiselt minule aga teistele näis maitsvat.. too bad for them, et mina saan otsustada seda mida ma süüa teen! :)
ps. peale puistada peterselli aga mul seda kodus ei olnud ning lumeolude tõttu ei viitsinud ka poodi minna.

4 kartulit
1 puljongikuubik
2 tl röstitud sibulahelbeid
200g sinki
200g riivitud juustu
3,5 dl vett
3,5 dl piima
2 tl jahu
Soola
Musta pipart











Tükelda kartulid. Pane potti vesi, puljongikuubik, sibulahelbed ning kartul ning keeda kuni kartul on pehme. Sega piim ja jahu ning lisa pidevalt segades potti. Keeda kuni supp pakseneb. Maitseta soola ja pipraga. Soolaga tuleb ettevaatlik olla kuna ka juust on soolane! Lõpuks lisa kuubikuteks lõigatud sink ja riivjuust. Serveeri kuumalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar