teisipäev, 23. november 2010

Vaarikakook

Jälle üks pühapäev ning jälle üks kook. Väga lihtne teha ning mis kõige parem,tavaliselt on kõik ained kodus olemas. (vaarikad siis sügavkülmast) Ainuke jama on see, et kuna on nii maitsev siis ei jätku sellest koogist eriti kauaks ega eriti suurele seltskonnale.

110 g võid
130 g jahu
1/2 tl soola
2 tl vett
60 g tuhksuhkurt

150 g toorjuustu
200 ml kohvikoort
150 g vaarikaid
1 laimi koor
60 g suhkurt
2 suurt v 3 väikest muna


Sega kokku jahu, sool, suhkur ja või. Lisa vesi. Suru u 20 cm läbimõõduga pirukavormipõhja ning külgedele. Aseta 10ks minutiks külmikusse. Küpseta 220 kraadi juures 15 minutit. Võta ahjust ning lase jahtuda.
Samal ajal valmista täidis ning keera ahi 180 kraadi juurde.  Vahusta toorjuust ning lisa munad, kohvikoor, suhkur ja riivitud laimi koor. Sega kõik  hästi läbi. Puista vaarikad jahtunud põhjale ning vala üle täidisega. Küpseta 180 kraadises ahjus 40 minutit.

1 kommentaar:

  1. Eieiei, ikka poodi tuleb minna. Kesse siis sellist hunnikut kohvikoort kodus hoiab... eee... või isegi väiksemat hunnikut. või toorjuustu - küüslaugumaitseline vist hästi ei sobi sinna kooki.
    aga muidu kõlab täitsa affatlevalt.

    VastaKustuta