esmaspäev, 1. november 2010

Kartuli-suitsuvorstipirukas

Kui ma kodus küsin, et mida süüa teha siis 10 korda 10st saan vastuseks: seda kartuli-vorsti pirukat. Kuna selle tegemise käigus saab määritud päris suur kogus nõusid ja oh õudust aga ka köögikombain siis eriti tihti ma seda teha ei viitsi. (samal põhjusel ei tee ma eriti tihti lasanjet) Aga ega head asja ei saagi ju ära lörtsida. Retsept pärineb Nami Namist, kuid ise olen natuke koguseid muutnud.


8 kartulit
3 muna
1 pakk Wõro Moskva vorsti
3 tl punet
1/2 tl musta pipart
1 tl soola
4 suuremat tomatit
200 g riivitud juustu







Riivi kartulid jämeda riiviga. Klopi lahti munad ning lisa pune, pipar ning sool. Sega kartulid munaseguga ning vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225 kraadi juures 15 minutit. Sellel ajal kui põhi küpseb viiluta suitsuvorst ning tomatid. Küpsenud põhjale lao peale vorst ning tomat. Oluline on tomatile natuke soola peale raputada kuna soolata soe tomat on suhteliselt pähh. Raputa peale riivjuustu. Küpseta 250 kraadises ahjus 10 minutit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar