laupäev, 6. november 2010

Tagurpidi Ananassikook

Täna olen ma enda üle päris uhke! SEE kook sai siis nüüd lõpuks tehtud. Kolelihtne oli.  Muidugi karamelli ei valmistanud ma mitte potis vaid puistasin suhkru põhja. Kook tuleb kaasa tänasele külaskäigule ning see teeb mind ka natuke ärevaks... on ju seal kohal ka selle koogi spez HGL (tervitan!) Loodame, et Stephanie Plum oleks mu üle uhke..

2 spl fariinsuhkurt
7 ananassirõngast
kokteilikirsid

2,5 dl jahu
50 g purustatud mandleid
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 muna
3 spl suhkurt
2 spl fariinsuhkurt
50 ml ananassikonservi vedelikku
100 g toasooja soolata võid

Määri 23cm läbimõõduga vorm võiga ning puista põhjale fariinsuhkurt. Aseta põhjale ananassirõngad ning nende sisse ning soovi korral ka vahele kokteilikirsid. Sega köögikombainis jahu, purustatud mandlid, küpsetuspulber, munad, suhkrud ning või. Viimasena lisa konservidedelik. Aja tainas ananasside peal võrdselt laiali.
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

PS TIP: kui fariinsuhkur on muutnud kapis üheks kõvaks tükiks siis aseta see koos tassi kuuma veega mikrosse ning max paari minutiga on kuum aur taastanud suhkru algse pehmuse :)

1 kommentaar: