esmaspäev, 1. november 2010

Maisipüreesupp

Pean alustama sellest, et ma olen suur püreesupisõber. Lehitsesin Nigella raamatut  ükspäev ning see maisisupp tundus nii mõnus ja mahe olevat. Sai siis nädalavahetuse shoppingul koju tiritud kõvasti maisi. Täiesti asjatu värk. Ei kujuta ette kui suur maisisõber peaks olema, et see supp meeldiks. Tegemist on kindlasti omapärase supiga.. aga vaevalt, et ma seda kunagi kordan. Kuigi tuleb jälle tunnistada, et päris retseptist ma kinni ei pidanud. Tortillachipside idee on hea ainult. Peaks mõne tomatisupiga neid proovima... arvan, et siis on asi palju parem.

700 g külmutatud maisi
2,5 puljongikuubikut
3 spl mannat
1 l vett
1 tsillikaun
1 küüslauguküüs
100 g tortillachipse
50 g  riivitud juustu








Püreesta sulanud mais koos manna, puhastatud tsillikaunaga ning küüslauguga. Vala segu potti ning lisa puljongikuubikud ning vesi. Aja keema ning lase madalal kuumusel ning aeg-ajalt segades keeda 10 minutit.
Samal ajal pane ahjuplaadile tortillachipsid ning raputa üle riivitud juustuga. Ahjus kulub nendele umbes 5 minutit (kasugasin turbogrill seadet 180 kraadi juures). Serverides tõsa supi sisse ports chipse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar