teisipäev, 20. november 2012

Banaani-pähklivõi küpsised

Kui külmikus kurvastavad 3 oma "parim enne" tähtaja ületanud banaani siis miks mitte kasutada seda ettekäändena küpsiste tegemiseks. Küpsised aga ei pea koosnema üldsegi mitte suhkrust ja jahust vaid saab ka tervislikumalt. Proovisin seekord siis päris tervislikest koostisainetest retsepti internetist. Küpsiste tervislikksues julgen küll kahelda aga kindlasti on need palju parem valik kui ükskõik mis muu suhkru-nisujahu-võiga variant.


3 banaani
1 spl vanilliekstrakti
4 spl agaavinektarit
6 spl pähklivõid
5 dl kaerahelbeid
1 dl täistera nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g tumedat shokolaadi







Purusta kausis kahvliga banaanid ning lisa vanilliekstrakt, agaavinektar ja pähklivõi. Sega kõik ühtlaseks massiks. Teises kausis sega omavahel kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber ning sool. Nüüd sega omavahel kokku kahe kausi segud ning lisa juurde hakitud tume shokolaad. Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar